Upplev olympiaden

Det är nu mindre än en månad tills de olympiska vinterspelen i den ryska staden Sotji invigs med buller och bång. Den olympiska elden ska tändas efter att ha färdats över 6000 mil – den längsta distansen någonsin.

Resa till OS

Har man ett intresse för idrott, i synnerhet vinteridrott så är vinter-os en höjdpunkt som kommer att bli svårslagen denna vinter. Fyra år har gått sedan Vancouver succéartat arrangerade vinter-os, succéartat inte bara för att värdlandet tog fler guldmedaljer än något annat värdland förr. Nu är det alltså dags för Ryssland och Sotji att visa vad de går för. Det är nog ingen dålig gissning att landets atleter kommer att ge Kanada en match om det där rekordet.

Att åka till os och uppleva den olympiska stämningen lär vara något utöver det vanliga. Idrotten är utan tvivel något som förbrödrar i många hänseenden – och här kommer människor från många nationer att mötas och umgås. Vill man lösa biljett till någon av de 98 tävlingsgrenarna så finns fortfarande chansen. På onlinewinterolympics.com kan du hitta mer information om hur du får tag på biljetterna. Har du ett VISA-kort så ska det inte vara några problem eftersom man beroende på ett mångårigt samarbete mellan VISA och os. beslutat att detta är det enda kreditkortet som kan användas då man vill köpa sin biljett online.

Arenorna

Här följer en presentation på engelska över de arenor som kommer att användas under os.

Höjdpunkter under OS

Med svenska ögon sett så finns det en del höjdpunkter att se fram emot under OS. Det handlar förstås mycket om de grenar som vi historiskt sett varit starka i och med god chans till medaljer. Här kommer att par av dem.

  • Ishockey – Tre Kronor är alltid ett av våra absoluta medaljhopp, både på dam- och herrsidan. Denna gång är det kanske framförallt på herrsidan vi kan sätta vår största tilltro till. Laget har ett flertal stjärnor som kan bana väg till att bedriften från 2006 i Turin när man gick hela vägen och vann guldet efter en rafflande final mot Finland.
  • Längdskidåkning – Alltid denna ständiga kamp mellan Sverige och Norge i längdskidåkningen. Historiskt sett så har det gått i perioder om vilket land som är starkast för tillfället. Det råder inget tvivel om att Norge står i överläge, men vi svenskar har en historia av att slå bra ur underläge.

För mer information om os i Sotji kan du besöka den officiella hemsidan sochi2014.com.

WordPress theme: Kippis 1.15