Tips för en bekväm flygresa

Resa är som bekant något av det absolut roligaste som finns och kanske framför allt att flyga.Dock kan det som alla vet ibland bli lite långtråkigt när man sitter på flyget, framför allt om det handlar om en långflygning.

Av den anledningen har vi här samlat några tips på hur man kan göra flygresan lite roligare och även hur man kan göra för att sitta bekvämt i sin stol. Vill du läsa mer specifika tips för en bekväm långflygning, så hittar du det i den länkade artikeln här bredvid.

Bekväm flygresa

Elektronikprylar

Ett bra tips för att fördriva tiden på flyget är att ta med sig olika typer av elektronikprylar så man kan underhålla sig med dessa under flygresan. Det kan till exempel handla om en surfplatta, någon form av musikspelare eller en handhållen spelkonsol. Något som blir allt vanligare på flyg är trådlöst nätverk, vilket gör att man även kan surfa på nätet under flygresan. Ett bra tips är att också ta med sig ett par hörlurar, gärna några med bra ljud eftersom det som bekant är ganska högljutt i ett flygplan.

Ta del av flygplanets underhållningssystem

På i stort sett alla längre flygningar finns det idag någon form av underhållning i form av en liten skärm i sätet framför. Utbudet på dessa har på senare år blivit markant bättre och numera finns det ofta ett digert utbud av film, TV-serier, musik, spel och dylikt att välja på. En långflygning är ett utmärkt tillfälle att se en eller ett par av de allra senaste toppfilmerna, framför allt om man i vardagen av olika anledningar inte har möjlighet att gå på bio.

Sällskapsspel

Är man flera som reser tillsammans är sällskapsspel ett alldeles utmärkt sätt att fördriva tiden på under flygresan. Schack, backgammon, dam eller olika former av kortspel är spel som fungerar bra på flyget.

Sitta bekvämt

En av de allra viktigaste sakerna under en flygresa är att det är skönt och bekvämt att sitta i stolen, framför allt om det rör sig om en långflygning. Några bra tips kan vara att till exempel ta med sig en kudde eller ett särskilt stöd för nacken. Ett annat bra tips är att med jämna mellanrum sträcka lite på sig och gå en runda i planet för att mjuka upp kroppen lite grann.

WordPress theme: Kippis 1.15