Svensk semester

SverigeSverige är verkligen ett fantastiskt land trots att många har ett behov av att ständigt klaga. Inte nog med att Sverige är ett av världens främsta välfärdsländer så finns här en enastående natur som är svårslagen.

Eftersom Sverige är ett stort land finns det naturligtvis många sevärdheter att utforska. Visst är det fantastiskt att åka utomlands men man bör inte glömma bort de svenska pärlorna. På somrarna är ju Sverige faktiskt alldeles underbart. Vi har egentligen ett tillräckligt varmt sommarklimat för att inte behöva åka på solsemester utomlands enbart för klimatets skull. Det finns mängder av olika semesterpärlor runt om i Sverige.

Det är många som väljer att semestra på en av våra två största öar – nämligen Gotland och Öland. Smidigaste färdmedel till Gotland är med färja medan Ölandsbron innebär att man med enkelhet kan ta sig till ön med hjälp av bil. Både Öland och Gotland är öar fulla med diverse sevärdheter om man får för sig att göra någonting annat än att ligga på stranden.

Sverige har en kust till väster och en till öster. Ett exempel på en mycket fin och härlig strand på västkusten är Skrea strand som sträcker sig hela vägen mellan Halmstad och Falkenberg. Det är två riktigt mysiga sommarstäder där stämningen alltid är på topp. Väl värda ett besök.

En typisk sommarstad på östkusten är Västervik. Under somrarna besöker folk från hela Sverige denna fantastiska stad. Oftast i samband med VIS-festivalen som lockar många besökare. Och Lysingsbadet i Västervik är en mycket populär campingplats.

Norrlandskusten är också väl värt ett besök. Det är Östersjökusten mellan Gävle och Haparanda. Den som vill uppleva storslagen natur bör absolut överväga ett besök. Höga kusten räknas till exempel som ett världsarv. Städerna i norr är mysiga och varför inte ett besök i exempelvis Örnsköldsvik? Det är en fin hamnstad där övernattning passar utmärkt för den som vill uppleva norrlandskusten.

WordPress theme: Kippis 1.15