Semestra i Stockholm du också

Tro det eller ej, men det finns faktiskt en hel del svenskar som aldrig har besökt Sveriges huvudstad, Stockholm. Hur ofattbart detta än låter så finns ett ypperligt tillfälle att lyxa till det och unna sig själv en VIP-resa inom landet.

Vad finns det att göra, se och äta i Stockholm då? Det beror helt på vad du själv tycker om men du behöver inte oroa dig alltför mycket. I Stockholm finns det något för alla. Ett tips för alla finsmakare är att använda sig av White Guide, det svenska svaret på den prestigefyllda Michelinguiden. Här kan du inte bara hitta de bästa restaurangerna och kaféerna, du kan även läsa recensioner från experter och vanliga gäster.

Besök skärgården

Den svenska skärgården blir inte vackrare än i Stockholmstrakterna. Ta dig en dagstur och gå på vackra promenader eller bada vid klipporna. Det finns mängder av möjligheter för de gäster som vill bada, snorkla eller helt enkelt bara njuta av den vackra och fridfulla naturen. På Waxholmsbolagets hemsida kan du se när båtarna till de olika öarna och bryggorna går.

Shoppa

I huvudstaden finns det naturligtvis alltid möjlighet att hitta riktiga fynd eller unika produkter och plagg. Ibland kan det till och med vara lite överväldigande, det finns så många olika affärer och snygga kläder att välja mellan att det tar stopp. Ett tips är att försöka bestämma vilken typ av kläder man är ute efter. Är det lyxiga butiker med exklusiva varumärken, enklare prisvärda plagg eller unika second-hand-kläder? Stockholm har flera shoppingstråk och varuhus utspridda över hela staden. Många butiker är dessutom inriktade på endast kill- eller tjejkläder. Du kommer garanterat att hitta en ny favoritaffär i Stockholm.

Boende

Passa på att bo på ett riktigt lyxigt hotell. Det finns flera bra och prisvärda hotell att välja mellan, som exempelvis de olika Elitehotellen du hittar i huvudstaden. En weekend i Stockholm kan kännas precis lika lyxig och underhållande som en helg i Barcelona eller London.

WordPress theme: Kippis 1.15