Resa till Irland

IrlandIrland är ett land kluvet i tu. Det självständiga Irland och så Nordirland, som också är ett eget land men tillhör Storbritannien. Kluvet är det nog också bitvis bland resesugna människor om Irland är ett alternativ att resa till. 

Att det är uppdelat är kanske inte den konstigaste saken i världen. Ofta när vi ser brittisk-amerikanska filmer så är det alltid irländaren som får rollen som den smutsige, gravt alkoholiserade snubben som ändå inte kan bli onykter. Dessutom utmålas Irland, likt Skottland som ett skitställe. Smutsigt, korrupt, grått och knarket flödar lika friskt som spriten. Vi kan helt enkelt utan större omsägningar fastslå att detta är en nidbild av det jag upplevde när jag reste till Irland.

Irland är ett härligt land. Det finns en hel del originella människor, men vars finns inte det? Och dessutom behöver det väl inte vara något negativt med detta. Att besöka Dublin på våren är som att besöka en explosion av.. ja allt grönt i världen du kan tänka dig. Det är dessutom väsentligt mycket varmare än vår svenska vår. Eftersom vi inte befinner oss i Sverige så är folk annorlunda än hemma. Det finns en rätt avspänd ’mate-anda’, som jag kallar det. Det är ganska avspänt folk emellan. Här hemma är de flesta av oss nästan rädda för att fråga om en plats på bussen är ledig.

Irland, och framförallt Dublin rekommenderas varmt!

WordPress theme: Kippis 1.15