Resa till Gotland

En resa till gutarnas land kan bli ett större äventyr än man förväntat sig. Här finns mycket att upptäcka. Historiska spår att följa och vacker natur att hänföras av. Och pannkakornas pannkaka!

Ibland kan det vara skönt att inte resa alltför långt på sin semester. Vill man hålla sig inom landets gränser men ändå få ett ordentligt miljöombyte så är Gotland ett bra alternativ.

Gotland brukar kunna stoltsera med att ha landets flesta soltimmar. Här finns det gott om möjligheter till lata dagar på stranden. Naturen är fantastiskt vacker med orörda skogar och ängsmarker. I strandområdet kan man se raukar avteckna sig i fantasieggande formationer. Raukarna är eroderade stenlämningar som havet mejslat fram ur berget genom århundraden. Den mest kända rauken är ”Hoburgsgubben” som med lite fantasi och god vilja, kan sägas likna en gammal gubbe.

Här finns även gott om fornlämningar. Skeppssättningar är utspridda över hela ön och det är en speciell upplevelse att besöka dessa och tänka sig in i de tider som varit.

Visby, rosornas stad är en gammal stenstad där historiens vingslag ständigt är närvarande och romantiken genomsyrar varje litet skrymsle. Här kan man njuta både av ett myllrande nöjesliv samtidigt som man frossar i historia. Varje år vecka 32 drar medeltidsveckan i Visby igång. Då fylls staden av medeltidsklädda människor och man kan se gycklare, riddare och musiker i tidsenlig utstyrsel. Man kan även uppleva tornerspel, armborsttävlingar och få möjligheten att strosa genom en medeltida marknad.

Lummelundagrottorna är också en spännande sevärdhet. Där får man följa med en guide in i en förtrollande värld av vackra droppstensformationer och fossiler. Den äventyrslystne kan välja en tur längre in i grottan. Under vilken man färdas på små gummibåtar i vattenfyllda gångar.

Något som man absolut inte får missa under sin gotlandsresa är den fantastiskt goda saffranspannkakan och de spektakulära solnedgångarna.

WordPress theme: Kippis 1.15