Resa Nederländerna

Nederländerna, ett land lika stort som Småland med en population på 16.7 miljoner människor.

Nederländerna är känd för sina ostar, edamer och gouda är bara två av de som kommer från landet. Med detta så finns det flera ostmarknader, inklusive en väldigt stor i staden Alkmaar. Marknaden pågår mellan april och september varje år och har ca 300000 besökare årligen.

Förutom ost så är Nederländerna tulpanen och vindkvarnens land. Vindkvarnar finns lite här och var i landet och tulpanodlingar likaså. För den som är intresserad av botanik så finns det blomsterfester runt omkring i landet.

Bästa sättet att lära sig hur landet funkar som är på en sadel, en cykelsadel. På detta sätt kommer man närmare kulturen i landet och då cykling är så populärt så är städerna väl anpassade för cykling. Runt om i landet finns det ställen där man kan hyra cyklar. Nederländerna är galna i att cykla, med ca 18 miljoner cyklar i landet blir det lite mer ä en cykel per invånare.Cykling är så stort att de har speciella motorvägar enbart för cyklar i städerna. Motorvägarna funkar på samma sätt som en vanlig motorväg bara att det är med cyklar istället.

Amsterdam är en stad med massvis av museer med stor variation. Till exempel så finns det ett museum för Anne Frank och hur hon levde som under andra världskriget. Men ett annat museum handlar om husbåtar och dess historia i Amsterdam. Det finns även ett museum tillägnade tatueringar och ett annat för tortyr. Det finns många museum att välja mellan och den breda variationen gör det lättare att hitta något för ens egna smak.

Är man i Amsterdam och vill se vad staden har att erbjuda kan det vara smart att ta en av stadens båtturer som åker längs alla kanalerna. Genom att göra det ser man det som finns i staden och guiderna rekommenderar vad som kan vara roligt att se.

 

 

 

 

WordPress theme: Kippis 1.15