Resa med musiken i fokus

Har man musik som ett av sina största intressen i livet så finns det, beroende på smak, lite olika resor som finns med på ”the bucket list”. Vi tar upp några exempel på sådana.

Musikalen

Är man en musikalfantast så finns det egentligen två, högst tre platser som står som alternativ på bucketlistan. Det är New York, London och Paris – med betoning på det två förstnämnda. Lika klyschigt som det låter att se en musikal på Broadway så är det en makalös upplevelse.

Ungefär lika klassiskt är det att se en musikal i London på någon av dess klassiska teatrar. Just London kan vi slå ett slag för eftersom det finns ett svenskt företag vid namn GO Music Travel som arrangerar musikalresor dit och gör det med bravur. I skrivande stund finns inte mindre än tio av de allra mest klassiska musikalerna att välja bland.

Glamrocken

Är du istället ett hårdrocksfan med betoning på glammrock så som Mötley Crüe, Guns n’ Roses och liknande så är det förstås ”The City of Angels” som förtjänar ett besök. Los Angeles alltså och det är ju såklart tillbaka till rötterna man vill, så ett besök på rockklubben Whiskey a go go på 8901 Sunset Boulevard som är den givna besöksadressen. Klubben har genom åren varit en plattform för nya band att etablera sig, och är det än idag. Här får ni se en ganska tilltufsad men autentisk video från 80-talet när nämnda Mötley Crüe hade sina hemmavister på klubben.

Countryn

Är det countrymusikens hemvist du är ute efter så finns det förstås också här bara en plats att åka till, nämligen Nashville. Nashville är huvudstaden i delstaten Tennessee och kallas även för Music City USA eftersom musiken har en sån otroligt stark prägel på staden. Det spelas förstås även annan musik, men det är countryn som är specifikt hopkopplad med staden.

WordPress theme: Kippis 1.15