Res inom Sverige

Det är aldrig fel att bege sig utomlands på semestern. Men ibland är vi alldeles för besatta av tanken att lämna landet att vi glömmer bort att se oss omkring i det fantastiska Sverige. För Sverige är verkligen fantastiskt.

Det finns mängder av spännande platser att besöka i landet och dessutom ges vi möjlighet att njuta av den nordiska storslagna naturen – året om.

Den som aldrig har varit på Gotland bör omedelbart bege sig dit. Många beskriver känslan av att komma till Gotland som att man faktiskt kommit utomlands. Det beror främst på att naturen är lite speciell där. Gotland bjuder på vackra sandstränder, öppna landskap och ett brusande hav som är ständigt närvarande.

Eller varför inte bege sig till Stockholms skärgård. Svensk idyllisk midsommar på en skärgårdsö låter väl fantastiskt? Och den som vill kryssa mellan öarna kan bege sig ut på en dagstur med någon av skärgårdsbåtarna som går regelbundet. Ett mycket trevligt boende som rekommenderas är Lotsutkiken på Landsort. Det är ett hotell som sträcker sig 40 meter över havet. På Landsort finns också Sveriges äldsta bevarade fyr – väl värt ett besök.

Om man vill ska bege sig betydligt högre upp i landet så kan man njuta av midnattsolen i Abisko, i Lappland. Där kan vi verkligen snacka om storslagen natur. Och där kan man verkligen andas ren och klar luft. Abisko är helt rätt destination för den som önskar njuta av friluftsliv. Givetvis är vandring en populär aktivitet, och det kommer människor från hela världen för att uppleva Abisko. Passa även på att åka Malmbanan mellan Abisko och Narvik. Det beskrivs som Sveriges vackraste tågsträcka.

Den som vill ha lite högre puls kan alltid passa på att besöka någon av Sveriges största städer. Stockholm, Göteborg och Malmö. Man finner alltid något nytt och spännande där även om man inte är förstagångsbesökare.

WordPress theme: Kippis 1.15