Paradiset Costa Rica

Att drömma sig bort till varmare länder är inget ovanligt för svenskar och vi är även duktiga att ta tag i saken och inte bara drömma utan även resa iväg på semester till varmare länder. Däremot så är vi nog inte lika duktiga på att leta upp nya spännande resmål. Svenskarnas favorit resmål är de kanariska öarna, medelhavet och Thailand. Vi ser reklamen året om i tidningar och television. Ving, Apollo, Fritidsresor och andra ser till att vi bara ska se dem som alternativ för en resa.

Beach in Costa RicaMen det finns platser i världen som är mer av ett paradis än de tidigare nämnda resmålen. En sådan plats är Costa Rica som ligger i central Amerika. Costa Rica är ett litet land som har Stilla havet på ena sidan och Karibiska havet på andra sidan. Med fantastiska stränder och små vikar så kan du hitta en egen strand om du vill solbada i fred. Vill man sysselsätta sig så finns det turer till vulkaner eller regnskogen. man kan åka flod turer för att skåda det rika djurlivet. Det finns paket resor som kan kombineras i många olika kombinationer eller varför inte ta en rundtur för att se landets sevärdheter. Närheten till två olika slags hav get ett utmärkt tillfälle att utöva sportfiske. Att åka till Costa Rica för att spela golf eller hålla en konferens är inget ovanligt. Men det bästa måste ändå att ordna sitt bröllop där. Det går att sätta ihop egna paket efter önskemål. Har man gift sig redan så är landet ett underbart paradis att ha sin smekmånad på.

Inlandet består av en bergsrygg som går genom hela landet. Costa Rica har en jämn årstemperatur och du kan resa dit året om. Om man tycker att den tropiska värmen blir för mycket så kan du resa till inlandet och upp i bergen där temperaturen är mycket lägre men också där håller temperaturen en jämn nivå året om.

WordPress theme: Kippis 1.15