Fotbollsdrömmen

Idag finns det få personer som inte tycker om det här med resande. Ibland hör man en del äldre människor berätta saker så som att ”jag har det ju så bra här hemma”, och varför ska man hålla på och kosta på sig pengar på det som går att se på TV. Varför man anser något sådant är säkert individuellt, men också en generationsfråga. För idag är många ungas dröm att få hinna se så mycket av världen som möjligt innan de stadgar sig med familj och jobb. Och om man skall göra detta, vad passar då bättre än att kombinera två intressen: resor och fotboll!

1077089-soccer

Nu är det givetvis inte så att alla människor i den något äldre generationen är av den meningen, inte alls. Men det har kommit att tillhöra ungdomen att efter gymnasiet dra på sig backpackerryggsäcken och dra iväg ut i världen. Australien är vanligt, likaså tågluff i Europa. Men något annat som lockar starkt är att få åka på fotbollsresa med polarna. Många är det som har favoritfotbollslag ute i Europa och någon gång vill man väl faktiskt passa på att få chansen att uppleva till exempel den engelska fotbollskulturen. Och när man väl är i det läget att resande är på tapeten så passar det ju ypperligt då att dra iväg på en.

Vill man ha hjälp att skräddarsy en sådan resa så kan man titta in här hos GO Sport Travel som är en researrangör som specialiserat sig på bland annat fotbollsresor. Här finner du säkerligen det du letar efter om du är ute efter att se fotboll i Europa!

Bra att tänka på inför resan

  • Packa lätt. Du som redan har tågluffat känner till det här: det är en helt annan känsla att resa med ett litet bagage. Ska du dessutom på fotbollsresa kanske inte frack, kostym och smoking är nödvändigt?
  • Grundpackning: 4 strumpor, 4 kallingar, 4 t-shirts och/eller pikétröjor, 1-2 skjortor och 2 byxor. När allt är smutsigt: tvätta det du behöver i handfatet eller lämna in på tvättfirma.
  • PPPP – Pass, Pengar, Piller och Piljett. De klassiska fyra P-na är något som är bra att kolla innan du låser dörren och åker till tåget, flygplatsen eller båten.
  • Kontokortet. Går ditt kort att använda utomlands? Kolla med banken. Men även om det är giltigt så finns det fortfarande butiker, caféer och restauranger som endast accepterar kontanter. Se till att alltid ha motsvarande ca 1-2000 kronor i landets valuta, så slipper du obehagliga överraskningar: att komma fram på kvällen eller natten trött och hungrig och sen behöva vänta till dagen efter för att hitta en bank och kunna växla är ingen trevlig start på resan.
  • Mobilladdare. Är bra att ha, när batteriet är slut. Numera kan man ladda telefonen överallt, till och med på puben. 
  • Planera resan: ju kortare tid man är borta, desto mer planering behövs för att få ut så mycket som möjligt av resan. Annars kanske man står och diskuterar i en timme vart man ska äta, eller försöker lista ut hur man tar sig fram och tillbaka från fotbollsarenan.
WordPress theme: Kippis 1.15