En bekväm långflygning

När du befinner dig på ett flygplan längtar du ofta bara efter att få landa och komma till exempelvis hotellrummet. En långtur kan vara besvärlig och är bara ett nödvändigt ont för att få komma till solen eller för att ta sig hem igen. Som tur är finns det saker du kan ta med dig för att göra din flygresa bekvämare.

8253876-in-aircraft

Flygstrumpor

Flygstrumpor är stödstrumpor som är specialanpassade för dig som ska flyga långt. Att fötter och ben svullnar upp under en flygresa är vanligt. Det beror på det låga lufttrycket samt att du sitter still i flera timmar. Svullnaden är så vanlig att den ibland kallas för ekonomiklass-syndromet. Förutom att det är obehagligt ökar också risken för en propp betydligt redan vid en resa på fyra timmar.

Du kan köpa ett par sköna flygstrumpor här. Att ha tofflor istället för skor under resan gör det också bekvämare.

Koppla av

Många är rädda för att flyga och då hjälper det att fokusera på något annat. En lång flygresa är ett perfekt tillfälle att bara sitta och slappna av, spela på en Gameboy eller liknande eller att läsa en bok som du inte hinner med annars.

Ha sköna kläder

Att klä sig rätt för en flygresa är inte lätt. När du åker kan det vara vinter, men när du landar är det högsommarvärme. Dessutom varierar det hur bra luftkonditionerade planen är. Den bästa lösningen är då att klä dig i lager för att kunna ta på dig mer om du blir för kall samt ta av dig plagg om det blir för varmt. Mjuka kläder som linnebyxor, t-shirt och en tröja fungerar bra.

Ta med en kudde

En nackkudde eller en vanlig kudde gör det lättare att vila huvudet. Eventuellt kan du ta med dig en filt som du även kan vika ihop och använda som kudde.

Förhoppningsvis hittar du åtminstone ett tips som kan vara till hjälp. Vad som fungerar för var och en är väldigt individuellt och på bland annat destination.se hittar du ytterligare några förslag.

WordPress theme: Kippis 1.15