Drömresor

StrandVad är din drömresa? Att få åka jorden runt, besöka månen eller se Zlatan spela i Champions League? Alla har nog en drömresa som de någon gång hoppas på att få genomföra i livet.

En del har turen att få möjligheten, för andra stannar det vid just en dröm. Några klassiska drömresor är:

Lyxkryssare: Att åka på kryssning mellan Sverige och Finland har en mycket stor del av Sveriges befolkning gjort. Men dessa kryssningsbåtar är inget alls mot de enormt stora kryssningsfartyg som kan innehålla allt från tennisbanor och vattenrutschbanor till gourmetrestauranger och parker. Allt genomsyras av lyx i överflöd. En lyx som kan vara häftigt att få uppleva om det så är en enda gång i livet.

Safari: De som vill uppleva det Afrikanska djurlivet på nära håll ska någon gång försöka åka på Safari. Antingen åker man på dagsutflykter med guide eller så kan man hyra privata safarilodger för att med lite tur få se ”The Big Fives” på nära håll.

Jorden-Runt: Att ta sig jorden runt kan ske på flera olika sätt. En del väljer att köpa öppna flygbiljetter på vissa sträckor och kan därmed känna sig fri att ta sig vidare när man har lust. Detta medan andra åker på lyxkryssare som erbjuder all inclusive (och mer därtill). Oavsett ger det en upplevelse för livet.

Lyxtåg: I Sverige är lyxtåg något som få tänker på när de ska planera sin semester. Men det är något utöver det vanliga. Ett exempel är The Royal Scotsman som maximalt tar 36 passagerare och bjuder på magnifik utsikt, god mat och trevlig underhållning när det tuffar fram i det skotska landskapet.

Sportresan: Bland fotbollsfantaster är det nog många som skulle säga att deras drömresa är att få åka och se VM-finalen i fotboll eller i finalen i Champions League. De två största finalerna inom världens största sport.

WordPress theme: Kippis 1.15