Besök Örnsköldsvik

Som vi tidigare skrivit om så behöver man inte fly land och rike bara för att man ska iväg på semester eller liknande. Vi har ett vackert land till vårt förfogande och varför då inte utnyttja detta faktum tycker vi. I denna artikel tipsar vi om att besöka Örnsköldsvik, en stad ”lite mittemellan”.

Örnsköldsvik – inte bara hockey

Många som tänker på Örnsköldsvik tänker nog instinktivt på hockey och Modo eftersom staden är så starkt förknippat med dessa. Inte så konstigt kanske med tanke på alla de duktiga spelare som härstammar och eller har spelat i klubben genom åren. Men staden är mer än bara hockey.

I centrum

Kommer man till Örnsköldsvik som barnfamilj passar det perfekt att bo centralt eftersom man då har nära till många av de aktiviteter man kan tänkas vilja göra med barnen. Ett av de mest populära aktiviteterna, sommar som vinter, är att besöka äventyrsbadet Paradiset, eller Paradisbadet som det tidigare kallades. Paradiset beskriver sig själva som Sveriges bästa upplevelsebad och passar perfekt för både de små och de äldre barnen. Badet har dessutom en SPA-avdelning dit de som är över 18 år kan lösa inträde.

I stadens centrum finns ett flertal restauranger att besöka när magen efter allt badande börjar skrika efter föda. Varför inte besöka den klassiska italienska restaurangen Mamma Mia, dit Modos hockeyspelare i årtionden har ätit sina monsterportioner med spagetti bolognese och säkert en och annan pizza för den delen. Eller kanske är du sugen på att testa restaurang Linnea och Peters fantastiska köttmacka som inte går av för hackor.

Lite utanför

Vi inledde med att skriva att staden också kan sägas ligga ”lite mittemellan”. Med detta menar vi att det ligger något sånär mittemellan städerna Sundsvall i söder och Umeå i norr. Med Botniabanan tar det bara knappa timmen att ta sig till Umeå om man vill vidga sina vyer ytterligare bland de Norrländska städerna.

Åker man några mil söderut så börjar man närma sig den häpnadsväckande naturen som finns att beskåda i Höga Kusten. Det är inte för inte som denna plats har hamnat på världsarvslistan beskåda och beundra här i klippet.

WordPress theme: Kippis 1.15