Åk på musikalresa

Det har blivit enklare och enklare att upptäcka vad världen har att erbjuda under de senaste decennierna. Medan det tidigare krävdes en omständlig reseplanering som kanske till och med involverade att gå till en fysisk resebyrå sköts det mesta numera via nätet. Du tar dig enkelt till perfekta weekenddestinationer som London och Paris över helgen, och även långväga resmål – som New York – som tidigare var ett enormt projekt att besöka finns nu bara några musklick bort.

Musikal i LondonDet har lett till att våra krav på resmålets nöjesutbud har höjts. Numera räcker det inte att destinationen ligger i utlandet för att det ska tillfredsställa vår upptäckarlusta och göra att vi kommer nöjda hem till Sverige igen. Det ska också finnas högklassig underhållning att ta del av om resan ska bli fem plus. Detta stigande intresse för olika typer av evenemang är en av anledningarna till att musikalresor har blivit en ny form av resa där evenemanget står i fokus. Ett av de mest populära resmålen för musikaler är London, vars berömda West End ständigt bjuds på uppsättningar av kända musikaler i världsklass. Lejonkungen, We Will Rock You och Mamma Mia är bara några exempel på det. På Gomusictravel.se kan du läsa mer.

Det finns många tillfällen när en musikalresa passar bra. Kanske är det en romantisk weekend med pojk- eller flickvännen, en härlig resa med kompisgänget eller pappas 50-årspresent? Om ni är ett större sällskap kan det vara skönt att ha allting ordnat med boende, flyg och musikalbiljetter på förhand. Då slipper ni gå in hotellhemsidor och mötas av fullbokade rum eller köa för dyra musikalbiljetter till dåliga platser. Hos en researrangör på nätet kan ni själva välja vilket hotell ni vill bo på och var i salongen ni vill sitta – och så tar de hand om resten och skräddarsyr din musikalresa. På så sätt slipper du oroa dig i onödan för all logistik.

Nedan kommer ett smakprov på vad storstäderna kan erbjuda för musikaler:

  • Fantomen på Operan – om den operasjungande kvinnan som får hjälp i karriärer från en hemlig beundrare.
  • Les Misérables – om en man som försöker fly från sitt förflutna men det hinner ständigt ikapp honom
  • Mamma Mia! – när Sofie ska gifta sig bjuder hon in tre män varav en är hennes far
  • Billy Elliot – en gripande historia om en gruvarbetarson som går från boxningsringen till dansscenen.
  • Miss Saigon – en amerikansk soldat och en föräldralös barflicka möts. Resten är musikalhistoria.
WordPress theme: Kippis 1.15